A múltkori márványkuglófom receptjét vettem alapul ennél a receptnél mert nagyon bevált nekünk. De most nagyobb formában és ennek megfelelően más arányokkal készítettem.
Az alapreceptet innen, Mohakonyha oldaláról vettem.
Az olajos piskóta recept alapja az 1 tojáshoz számolt 4 dkg liszt, 4 dkg cukor, 1 ek. víz, 1 ek. olaj 1 negyed kk sütőpor.
A kuglófforma mérete felül 23 cm átmérőjű, alul pedig 18 cm. Ehhez mérten most 4 tojásból készítettem el a tésztát, a fenti arányokkal számolva az alábbi módon:
Hozzávalók:
- 4 db L-es tojás
- 16 dkg gluténmentes süteményliszt vagy rizsliszt (nálam ez most Nutrifree Mix per Dolci liszt)
- 16 dkg cukor
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
Ezenkívül: 2 evőkanál (csapott) Tutti holland kakaópor, és 1 ek víz
A kuglófformát kikentem Ligával és leszórtam rizsliszttel. A sütőt 180 fokra előmelegítettem.A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, a tojássárgákat a vizet és az olajat egy kézi habverővel alaposan kikevertem. A sütőport a lisztbe kevertem.
A tojáshabba beleöntöttem a tojássárgáját, elkevertem majd hozzáadtam a lisztet is és óvatosan átkevertem benne.
A tészta kétharmadát a kuglófformába öntöttem, a maradékhoz hozzákevertem 2 ek Tutti holland kakaóport és egy pici vizet. Ezt a sárga tészta tetejére tettem, majd villával behúztam.
Ilyen szépen megnőtt sütés közben:
Középső (2) rácson sült.
Mikor készen lett kivettem, picit vártam majd rácsra borítottam.
A mázhoz 100 gramm porcukrot kikevertem 3,5 ek citromlével. Ezt rácsorgattam a kihűlt kuglófra, majd negyedelt eperrel díszítettem.
Eper kerülhet a tésztába is, nagyon finom lesz :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.