Egy végtelenül egyszerű és gyorsan elkészíthető süteményt sütöttem...mégpedig a Kossuth kiflit.
Már olyan régóta szerettem volna megsütni, de csak most jött el az ideje.
Nem bántam meg, irtó finom, délután sütöttem és estére már egy darab sem volt belőle.
A receptet a klasszikus Horváth Ilona szakácskönyvben találtam.
Tapasztalataim szerint a gm lisztek nem vesznek fel annyi zsíradékot, ezért én azon picit módosítottam, de ez semmi problémát nem okozott a tészta állagában. Pont jó volt így. :)
Hozzávalók egy kisebb tepsihez:
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg vaj (laktózmentes LIDL vajat használtam)
- 20 dkg Mester süteményliszt
- 10 dkg mandula durvára vágva vagy darált dió (én most diót használtam)
- 1 kevés sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojás különválasztva
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tepsit kivajaztam és kiliszteztem. A lisztben elkevertem a sütőport. A tojásokat megmostam és különválasztottam. A fehérjét a porcukor felével kemény habbá vertem. A porcukor másik felét a vajjal habosra kevertem majd hozzáadtam a tojások sárgáját is és alaposan kikevertem.
A fehérjéhez hozzákevertem a vajas keveréket majd a lisztet is.
A kikent tepsibe öntöttem a masszát, majd a tetejére rászórtam a durvára vágott diót.
Középső (2) rácson 30 percet sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.