2017. március 31., péntek

Glutenix kelt kuglóf

Glutenix kelt kuglóf 



Amióta gluténmentes diétát tartok még nem sütöttem kelt tésztás kuglófot. 
Rengeteg kelt tésztát megcsináltam de a kuglóf eddig kimaradt. Gondoltam egy merészet és az új Glutenix csicseris kenyérporból álltam neki. 
Nem csalódtam, gyönyörűen megkelt és megsült, nagyon finom és foszlós puha tésztája lett :) 

Hozzávalók:

  • 35 dkg Glutenix csicseriborsós kenyérpor
  • 320 ml folyadék, nekem ebből 160 Joya mandulás rizstej és 160 ml víz 
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 17 gramm friss budafoki élesztő 
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk vanília kivonat 
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici citromlé
  • 2 evőkanál olvasztott LIGA vagy olaj 
  • A kakaós részhez egy ek. Tutti holland kakaópor, 1 csapott ek porcukor és pici víz
Az élesztőt a langyos vizes-tejes keverékben felfuttattam, a lisztben elkevertem a többi szárazanyagot. Hozzáöntöttem az élesztőt, géppel dagasztatni kezdtem a tésztát, a citromlevet is beletettem aztán a végén az olajat és  majd alaposan kikevertettem a géppel. Ez sűrű nokedlitészta állagú lesz. 
A tészta kétharmadát egy kikent és kirizslisztezett ( a rizslizstet el is lehet hagyni) kuglóf formába tettem a maradékhoz hozzákevertem a kakaót a porcukrot és a vizet, alaposan átkevertem és többire kanalaztam. Letakarva duplájára kelesztettem, kicsi olajjal lekentem és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütöttem. 

A tetejére csokimáz került: 4 ek víz, 4 ek cukor 2 csapott ek. kakaópor és 4 dkg liga keveréke. A vízzel a cukrot felfőztem abba bekevertem a kakaóport majd a vajat. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.