Volt még dió a fagyasztóban ezért valamilyen diós sütit szerettem volna sütni.
A fiaimat ha megkérdezem mi legyen, vagy a kókuszkockát, vagy a muffint mondják. Így lett diós muffin.
A kisebbik fiam focirajongó, a színekből kitalálható melyik a kedvenc magyar csapata :) A múlt hétvégén vásároltuk együtt ezt a muffinpapírt, muszáj volt használni :)
A recepten nem sokat gondolkoztam, a tejfölös piskótára esett a választásom.
Betti, a recept szerzője említette ugyanis, hogy készítette már dióval is és úgy is tökéletes :)
Kicsit variáltam mivel több lett a szárazanyag, így a tejföl mennyiségén is módosítottam.
Hozzávalók:
- 3 db L-es tojás
- 20 dkg cukor
- 9 gramm sütőpor
- 30 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt (most 150 gramm Nutri és 150 gr Nagykun rizsliszt ment bele)
- 190 gr laktózmentes tejföl (én az Aldi-s tejfölt használom)
- 5 dkg darált dió
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tejfölt, aztán a sütőporos, darált diós lisztet. Simára kevertem, és egy 12 lyukas muffinformába adagoltam a tésztát. Nagyjából két és fél evőkanálnyi megy bele egy lyukba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.