NAgyon nagyon finom és légiesen könnyű pogácsát sütöttem ma. Álomkönnyű volt a tésztával dolgozni, akár mintha búzás lett volna. Simán elvált az edény falától a tészta dagasztás után.
A sima sajtosom receptjét vettem alapul, aztán persze kellett rajta módosítani mert ugye minden liszt másképp viselkedik, ez is. :)
Írom hogyan alakult végül, eszerint készítettem el:
HOzzávalók:
- 30 dkg Glutenix csicseriborsós kenyérpor
- 13 gramm friss budafoki élesztő
- 50 ml Joya mandulás rizstej vagy víz, én most vizet használtam
- 1 tk cukor
- 12 dkg laktózmentes vaj
- 90 gramm laktózmentes tejföl (plusz kicsi a tetejére)
- 9 dkg trappista sajt (6 dkg a tésztába maradék a tetejére)
- csapott tk só
Az élesztőt a cukorral felfuttattam, a lisztben a sót elkevertem, majd hozzáadtam a kockára vágott nem hideg vajat, a sajtot és a tejfölt. Alaposan kidagasztattam a géppel. Utána kézzel gombócra formáltam és kb. félórát kelesztettem.
25 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.