Évek óta nem ettem grízes tésztát, pontosan 3 és fél éve...de az az igazság nem is tudom miért. Hiszen rizsdarából is nagyon jó pirított grízt lehet készíteni.
A receptet természetesen Bettitől vettem. :) de több vizet igényelt nekem a dara.
Hozzávalók:
- étolaj
- 2 dl Naturbit rizsdara
- 2 dl víz (na én 2,5 dl-t tuti tettem bele) :)
- Cornito szélesmetélt tészta
- porcukor
- baracklekvár
Az étolajat egy magas falú serpenyőben megforrósítom, beleteszem a rizsdarát, és közepes lángon, sűrűn kevergetve lepirítom. Addig pirítom míg szép barnás színt kap. Akkor ráöntöm a vizet (óvatosan mert forró gőz csap fel) elkeverem és lefedve félreteszem kb. fél órára.
Addig kifőzöm és leszűröm a tésztát.
Összekeverem a darával, majd lekvárral és porcukorral tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.