2017. január 4., szerda

Piskóta gluténmentesen

Piskóta gluténmentesen 

Mondhatom, hogy életem legjobb gm piskótáját sütöttem meg a napokban, mégpedig rizslisztből. 

Recept:
- 7 tojás szétválasztva
- 7 kanál cukor
- 8 kanál Nagykun rizsliszt 

/ha M-es a tojas elég a 7 kanál is, nekem nagy tojásaim vannak itthon mindig, így elbírta a plusz egy kanál lisztet/
A fehérjéből a cukorral kemény habot vert a gép. 

A tojássárgákat addig jól elkavartam. 
Amikor kész volt a hab, óvatosan hozzákevertem a tojássárgáját, majd utána a lisztet. 
Aki nem biztos a tojásaiban, tegyen hozzá a liszthez egy harmad csomag sütőport /elkeverve/ de én nem tettem. 

Miután óvatosan átkevertem az egész masszát egy sütőpapíros tepsibe /belső méret 30x30 cm/ tettem és fakanállal elegyengettem. 


170 fokos sütőben középső /2-es/ (tehát nem a sütő felső harmadába kerül a tepsi ez fontos) rácson 40 percet sütöttem. 
Alsó felső sütéssel. 
A sütők nem egyformák! Változhat a hőfok vagy a sütési idő. 





35 perc után elkészült a piskóta, amit tűpróbával ellenőriztem (ha nem ragad a fogpiszkálóra, akkor jó). De fontos, hogy fél óráig ne nyissuk ki a sütőt, különben összeesik a piskóta.  Kivettem a tepsit, a piskótát kifordítottam, lehúztam a papírt róla és hagytam kihűlni. 









Napokig finom és friss puha marad, bármilyen finom sütemény kiváló alapja lehet :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.