2020. július 23., csütörtök

Sült kacsacomb krumplipürével és párolt káposztával

Sült kacsacombok krumplipürével és párolt káposztával 



Nagy kedvenc nálunk a sült kacsacomb. A fiaim és a férjem is nagyon szeretik.
Nálunk igy készül: 

8 db kacsacombot megmosok, majd beirdalom. A Lidlben szoktam egyébként venni, nagyon szép, nem tokos, nem kell csipeszelgetni. A tepsi aljába némi olajat teszek, nem sokat, mert jó sok zsirt fog a kacsa kiengedni magából. 
A combokat befűszerezem, ami nagyon egyszerű, mert semmi extra nem megy rá, csak só és bors, illetve én a Lucullus fokhagymás sójával dörzsölöm át még a combokat. Abból egy csomagot veszek és abba teszek borsot még összekeverem és ez megy a húsra. 
Ha mind megvan, öntök rá 1 dl vizet és betolom a 190-200  fokra előmelegitett sütőbe, a tetejét alufóliával letakarom. kb. két órát sül igy, mindenféle bizerga nélkül.
1 óra után megnézem és ha puhult már akkor megforditom. Két óra után leveszem a fóliát és jó pirosra sütöm, a saját zsirjával locsolgatva közben. Ez még kb másfél órát vesz igénybe.

Addig elkészül a párolt káposzta is. 

Hozzávalók: 

1 nagy fej lilakáposzta
1 fej vöröshagyma
50 ml olaj
köménymag
8 csapott kanál cukor
4 kanál 20%-os ecet
kevés viz időnként pótolva

A magas falú serpenyőbe beleteszem az olajat, a hagymát megdinsztelem, rárakom a reszelt káposztát, hozzáadom a cukrot és karamellizálom. Lefedve párolom időnként kevergetve.
Félidőben hozzáadom az ecetet és a köménymagot. Addig párolom amig teljesen lepuhul. 

A krumplipüréhez a másfél kiló krumplit megpucolom, megmosom, felkockázom és megfőzöm sós (1 kanál só) vizben. 2 kanál vajjal összetöröm és habosra keverem. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.