2020. július 23., csütörtök

Piskótatekercs mascarpones csokikrémmel

Piskótatekercs mascarpones csokikrémmel




Piskóta: 

4 tojás, 

tojásonként 3 dkg Schar Mix it liszt 

tojásonként 3 dkg cukor.

A tojásokat különválasztom, a fehérjét a cukorral kemény habbá verem, a sárgáját hozzáadom és a lisztet is, és óvatosan átkeverem.

Előmelegitett sütőbe teszem és 25 percet sütöm 170 fokon. 

A tepsi mérete:  30x30-as tepsi (sütőpapirt használok)


Krém:
250 gr laktózmentes mascarpone
25 gr porcukor
3 dl habtejszin
Fél cs zselatinfix
Masfel cs. habfixáló
40 gr tutti holland kakaópor


A krém hozzávalóit összekeverem és egyben felverem. 

A piskótát kiveszem a tepsiből forrón felcsavarom és úgy hagyom kihűlni. Utána kitekerem, megkenem a krémmel és újra felcsavarom. Porcukrozom és hűtőben hagyom tálalásig. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.