Finom omlós tésztából és a kedvencekből almából dióból készült ez a kistepsi sütemény.
Nagyon finom, eteti magát. :-)
Hozzávalók:
a tésztához:
- 200 gramm Nutri Free Mix Per Dolci süteményliszt
- 50 gramm Nutri-Free Mix Per Pane kenyérliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 80 gramm porcukor
- 100 gramm Vitador tej- és gluténmentes margarin
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin altrovo tojáshelyettesítő (1 kanál por 4 kanál vízben feloldva)
- 40 ml víz
A töltelékhez:
- 6 db alma meghámozva lereszelve
- 2 kanál cukor
- 1 mokkáskanál mézesfűszer keverék
Ezen kívül:
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
- 3 evőkanál darált dió és 1 evőkanál porcukor elkeverve
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és egy órára hűtőbe tesszük, addig lepároljuk az előkészített almát. A tészta kétharmadát egy 20x20-as sütőpapíros kistepsibe simítjuk vagy tenyérrel vagy egy simítóhenger segítségével. Ezt lekenjük lekvárral majd megszórjuk a dióval. Erre kerül az almatöltelék, elsimítva, rá egy réteg dió, és a maradék tésztát apró darabokban (reszelőn áttörve) rámorzsoljuk a tetejére. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt sütjük készre.
Nahát, hogy milyen guszta! Nyelek nagyokat :) Szerintem a Szakajtóban is mutogathatnád nyugodtan.
VálaszTörlés:-) Rendben :-)
VálaszTörlés