2014. július 19., szombat

Almás-diós pite glutén tej és tojásmentesen

Almás-diós pite glutén tej és tojásmentesen

Finom omlós tésztából és a kedvencekből almából dióból készült ez a kistepsi sütemény.
Nagyon finom, eteti magát. :-)




Hozzávalók:

a tésztához:


  • 200 gramm Nutri Free Mix Per Dolci süteményliszt
  • 50 gramm Nutri-Free Mix Per Pane kenyérliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 80 gramm porcukor
  • 100 gramm Vitador tej- és gluténmentes margarin
  • 1 tojásnak megfelelő Loprofin altrovo tojáshelyettesítő (1 kanál por 4 kanál vízben feloldva)
  • 40 ml víz
A töltelékhez:
  • 6 db alma meghámozva lereszelve
  • 2 kanál cukor
  • 1 mokkáskanál mézesfűszer keverék
Ezen kívül:
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 3 evőkanál darált dió és 1 evőkanál porcukor elkeverve
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és egy órára hűtőbe tesszük, addig lepároljuk az előkészített almát. A tészta kétharmadát egy 20x20-as sütőpapíros kistepsibe simítjuk vagy tenyérrel vagy egy simítóhenger segítségével. Ezt lekenjük lekvárral majd megszórjuk a dióval. Erre kerül az almatöltelék, elsimítva, rá egy réteg dió, és a maradék tésztát apró darabokban (reszelőn áttörve) rámorzsoljuk a tetejére. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt sütjük készre. 













2 megjegyzés:

  1. Nahát, hogy milyen guszta! Nyelek nagyokat :) Szerintem a Szakajtóban is mutogathatnád nyugodtan.

    VálaszTörlés