Nyár van, gyümölcsök sokasága....időm nem sok, de valamit muszáj volt sütni, így aztán egy kopaszbarackkal készült kevert sütit kutyultam össze...még melegen meg kellett vágni olyan illata volt :-) fotózáshoz ennyi maradt. Nagyon-nagyon finom.
Hozzávalók:
- 90 gramm mandulaliszt
- 90 gramm Nutri-free Mix Per Dolci gluténmentes liszt
- 60 gramm Nutri-free Mix Per Pane gluténmentes liszt
- 100 gramm kristálycukor
- 100 ml víz
- 20 ml almalé
- 20 gramm Vitador gm és tejmentes margarin
- fél csomag sütőpor
- egy nagyobb csipet mézes fűszer (vagy fahéj)
- fél kanál holland kakaópor
- 3 db közepes kopaszbarack darabolva és mandulába forgatva
A száraz hozzávalókat összekevertem, megolvasztottam a margarint a lisztes keverékhez adtam a vizet, az almalevet majd a margarint és egynemű tésztává kevertettem a géppel. Háromnegyedét egy sütőpapíros kistepsibe simítottam a maradékba kevertem a kakaóport majd ráöntöttem és széthúzkodtam. Belenyomtam a barackokat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig (tűpróba) sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.