Gyümölcstorta tej tojás és gluténmentesen
Tortát sütöttem, gyümölcstortát....nem is tudom miért hagytam ki ezt idáig, még sosem csináltam, és annyira pofon egyszerű.
Az alapja normál esetben egy 3-4 tojásos piskóta lenne, de nálam ez tiltott, így a kedvenc almás-diós muffinom tésztáját kevertem be, itt találjátok: DIÓS MUFFIN
Hozzávalók:
- dupla adag diós muffin tészta (a linken megadott)
- 1 csomag dr. Oetker vaníliapuding + 3 kanál cukor
- 4 dl Joya mandulás rizstej
- 5 db kopaszbarack
- 1 marék ribizli
- 1 csomag Aldi-Bella színtelen tortazselé + 2 dl víz
Elkészítés után a tésztát egy - margarinnal és rizsliszttel kikent - 26 cm-es gyümölcstorta formába öntöttem és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem. Kivettem és
hagytam hűlni majd megfordítottam és kivettem a formából, az alja lesz a
teteje, ott van a mélyedés a pudingnak, ezután megmostam meghámoztam és cikkekre vágtam 5 db
kopaszbarackot, megmostam egy marék ribizlit és félretettem (bármilyen gyümölcs jó
ami van otthon, befőtt is...) majd felfőztem egy dr. oetker vaníliapudingot, 4 dl Joya mandulás rizstejjel, 3 kanál
cukorral, és melegen (!) rásimítottam a piskótára. Ráhelyeztem a gyümölcsöket,
majd 2 dl vízzel felfőztem a színtelen tortazselét. Melegen
rákanalaztam majd rögtön betettem a sütit a hűtőbe letakarva. Tálalásig tartsuk
hűtőben :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.