Nyár van meleg van, lusta vagyok még a boltba menni is...darált húsom nem volt, de füstölt sonkám igen... és vasárnap a piacon bevásároltam zöldségekből, így az volt itthon elég :-) így született ez a gyors ebéd.
Hozzávalók:
- 1 fej megmosott rózsákra szedett karfiol
- 150 gramm füstölt sonka szeletelve kockára vágva (én a LIDL feketeerdő sonkát használtam fel).
- 2 db répa tisztítva
- 1 db cukkini tisztítva kockára vágva
- 1 adag párolt rizs (nekem ez tegnapról maradt)
- petrezselyem
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 dl rizstejszín
- Violife olvadós növényi sajt
- gm zsemlemorzsa
A karfiolt és a répát megfőztem sós vízben. Ha nincs maradék rizs, akkor ezt is egyidejűleg elkészítjük. Közben lepároltam a cukkinit is, kiszedtem félretettem, a serpenyőben az apróra vágott sonkát lesütöttem, hozzáadtam a hagymát, fokhagymát, és végül a zöldpetrezselymet. Egy tűzálló tálat kikentem vékonyan margarinnal, leszórtam a gm zsemlemorzsával, belefektettem a karfiolokat, rá a rizst, a répát, a cukkinit, majd a hagymás-sonkát leöntöttem rizstejszínnel, és ráreszeltem a Violife-ot. 20 percet sütöttem 200 fokon.
Megjegyzés: Aki nem allergiás a tejfehérjére sima sajttal készítse, rizstej helyett tejföllel elkevert tojással öntse le sütés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.