2014. június 29., vasárnap

Áfonyás-ribizlis morzsasüti tej tojás és gluténmentesen

Áfonyás-ribizlis morzsasüti tej tojás és gluténmentesen

Ma egy nagyon finom, omlós tésztás, gyümölcsös sütit sütöttem, amelynek az eredetijét itt: ILLÉSKRISZ KONYHÁJA oldalán találtam. A receptet innen vettem, kis módosításokkal készítettem el. 

Hozzávalók:

a tésztához:
  • 200 gramm Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
  • 25 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
  • 1/2 mokkáskanál sütőpor
  • 90 gramm porcukor
  • 90 gramm Vitador tej és gluténmentes margarin
  • 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló, a leírás szerinti 4 kanál vízben feloldva
  • kb. 30 ml víz, de apránként adagolva amennyit a tészta felvesz hogy gyúrható legyen.
a töltelékhez:
  • 4 evőkanál eperlekvár,
  • 1 doboz áfonya
  • 1 kis doboz ribizli
  • 1 fél marék darált dió
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam, és betettem 1 órára a hűtőbe hogy jó hideg legyen. Megmostam a gyümölcsöket. A tészta kétharmadát egy tésztasimító henger segítségével (spóroltam a mosogatáson, nem kellett nyújtólapot használni) egy sütőpapíros tepsibe helyeztem, megkentem a lekvárral, rátettem a gyümölcsöket és egy nagylyukú reszelővel a maradék tésztát ráreszeltem. Rászórtam a darált diót és 180 fokos sütőben középső rácson 20 percet sütöttem, majd eggyel feljebb helyeztem felvettem a hőfokot 190 fokra és még 15 perc alatt készre sütöttem. Akkor jó mikor már pirul a teteje. 













2 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lett! És ízlett? Milyen jól átmódosítottad! :o)

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon finom lett, ma reggel is ezt reggeliztem (édes bűn :-) nagyon finom, jó tészta, más sütikhez is használni fogom. :-) Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a receptre Nálad :-)

    VálaszTörlés