Ma egy nagyon finom, omlós tésztás, gyümölcsös sütit sütöttem, amelynek az eredetijét itt: ILLÉSKRISZ KONYHÁJA oldalán találtam. A receptet innen vettem, kis módosításokkal készítettem el.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 200 gramm Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
- 25 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 1/2 mokkáskanál sütőpor
- 90 gramm porcukor
- 90 gramm Vitador tej és gluténmentes margarin
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló, a leírás szerinti 4 kanál vízben feloldva
- kb. 30 ml víz, de apránként adagolva amennyit a tészta felvesz hogy gyúrható legyen.
a töltelékhez:
- 4 evőkanál eperlekvár,
- 1 doboz áfonya
- 1 kis doboz ribizli
- 1 fél marék darált dió
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam, és betettem 1 órára a hűtőbe hogy jó hideg legyen. Megmostam a gyümölcsöket. A tészta kétharmadát egy tésztasimító henger segítségével (spóroltam a mosogatáson, nem kellett nyújtólapot használni) egy sütőpapíros tepsibe helyeztem, megkentem a lekvárral, rátettem a gyümölcsöket és egy nagylyukú reszelővel a maradék tésztát ráreszeltem. Rászórtam a darált diót és 180 fokos sütőben középső rácson 20 percet sütöttem, majd eggyel feljebb helyeztem felvettem a hőfokot 190 fokra és még 15 perc alatt készre sütöttem. Akkor jó mikor már pirul a teteje.
Nagyon szuper lett! És ízlett? Milyen jól átmódosítottad! :o)
VálaszTörlésIgen, nagyon finom lett, ma reggel is ezt reggeliztem (édes bűn :-) nagyon finom, jó tészta, más sütikhez is használni fogom. :-) Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a receptre Nálad :-)
VálaszTörlés