A ma délelőttöm a főzésen kívül borsófejtéssel telt, jó kis pepecs meló, dehát most van borsó, be kell spájzolni télire, így aztán a zöldségestől felvásároltam egy kisebb mennyiséget :D és nekiálltam kifejteni....majd anyu is beszállt és Gergő is. Gondoltam ha már van friss borsó akkor legyen leves is rögtön. Semmi különleges nincs ebben a receptben, hagyományos borsólevest főztem, csak annyi a különbség, hogy nem búzaliszttel szórom le a megpárolt zöldséget, hanem rizsliszttel. :-)
Hozzávalók:
- 60 dkg fejtett friss átmosott zöldborsó
- 5 szál fehérrépa (nagy)
- 7 nagyobb sárgarépa
- 4 db kockára vágott újkrumpli
- petrezselyemzöld
- zellerzöld
- kicsi darab apró kockára vágott zeller
- 1 db paradicsom (kicsi)
- 1 db paprika
- 1 evőkanál rizsliszt
- pirospaprika
- só
- bio Alnatura gm ételízesítő (vagy más is lehet csak gluténmentes legyen erre figyelni kell)
- némi olaj
- 2,5 liter víz
A zöldségeket megtiszítottam, átmostam és kockára vágtam. A zöldborsóval együtt egy fazékba tettem, annak az aljára kevés olajat löttyintettem....bekapcsoltam a gázt, az edényt lefedtem és lassú tűzön minimális vizet rálöttyintve félig megpároltam a zöldségeket időnként átkeverve.
Mikor már félig puhák voltak, leszórtam a rizsliszttel, átkevertem, majd a pirospaprikával, megint átkevertem és felöntöttem vízzel.
Beletettem a petrezselyemzöldet, a paprikát, paradicsomot, besóztam, felforraltam, majd forrás után kislángon 30 perc alatt készre főztem.
Cukrot én sosem teszek bele, de van aki úgy szereti, lehet bele tenni, nálunk nem kerül bele. :-) így is nagyon finom.
Mikor már félig puhák voltak, leszórtam a rizsliszttel, átkevertem, majd a pirospaprikával, megint átkevertem és felöntöttem vízzel.
Beletettem a petrezselyemzöldet, a paprikát, paradicsomot, besóztam, felforraltam, majd forrás után kislángon 30 perc alatt készre főztem.
Cukrot én sosem teszek bele, de van aki úgy szereti, lehet bele tenni, nálunk nem kerül bele. :-) így is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.