Az alábbi gombóc eredetijét kedves Betti barátnémnél láttam, és annyira megtetszett már fotó alapján, hogy gyorsan hozzáfogtam én is. Persze nálam majdhogynem semmi nem volt itthon azokból a hozzávalókból, amikből ő készítette, így helyettesítettem, de az arányokon lényegesen nem változtattam, illetve több olaj került bele véletlen. Leírom én hogyan készítettem:
Hozzávalók 9 db-hoz:
- 60 gramm Nutri-free Mix Per Pane liszt
- 30 gramm Farmo LP Low Proteine liszt
- 40 gramm burgonyapehely
- 20 gramm kukoricaliszt
- 2 gramm só (mert a Nutri sós)
- 1,5 dl víz
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló kikeverve 4 kanál vízzel, ebből másfél kanálnyit tettem bele
- 1,5 kanál olaj
- Nutri-free Pan Gratti zsemlemorzsa és margarin
- ezenkívül: cseresznye, cukor és negyed mokkáskanál mézes fűszerkeverék
Ezt összegyúrta Mrs. Bosch, szép egynemű gombóc lett belőle, rizslisztezett lapon kinyújtottam, közben tettem fel vizet főni. 9 szem cseresznyét félbevágtam, kimagoztam, és a kockákra vágott tésztára helyeztem. Erre tettem a cukorral kikevert fűszerkeveréket. Gombócot formáltam és a forrásban lévő vízbe helyeztem őket. Amikor feljöttek a gombócok a víz tetejére onnan számítva még 6-7 percet főttek. Míg készültek egy serpenyőben a vajon lepirítottam a zsemlemorzsát, amikor kész volt megcukroztam és félretettem. A kifőtt gombócokat beleforgattam a cukros morzsába és tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.