Figyelem!! Ez a recept nem gluténmentes!!!! Laktózmentes ugyan, de búzalisztből készült!
Gluténmentes pizza recept is van a blogon, ami ITT található.
A kisebbik fiam nagy meserajongó.....és most éppen Bori meséi a kedvenc....az egyik epizódban pizzát sütöttek...ő pedig jött, hogy anya süssünk pizzát. Egy kedves ismerősöm pizza tészta receptjét vettem elő, ez jól bevált, és nekifogtunk, Gergő is segített.
Hozzávalók:
(egy nagy gáztepsihez)
- 50 dkg liszt
- 1 dl víz
- 1 dl tej (én laktózmenteset használtam)
- 1 dl olaj
- 3/4 evőkanál só (csapott legyen csak...szűkebben mérve jobb a tészta)
- 1 dl sör (én ezt mindig buborékos ásványvízzel helyettesítem)
- 25 gramm friss Budafoki élesztő
Feltéthez: paradicsompüré, apróra vágott sonka, csemegekukorica és sajt
A lisztet a sóval elkeverem, az élesztőt a tejes vízben felfuttatom, az olajat és a buborékos vizet összekeverem. A felfutott élesztőt beleöntöm a lisztbe, hozzáadom a buborékos vizes - olajos keveréket és bedagasztom. Én először géppel kezdtem, aztán megéreztem a semmihez sem fogható búzás kelt tészta illatot...kikapcsoltam a gépet és kézzel dagasztottam tovább egészen addig amíg elvált az edény falától. Lágy, igazi huppogós, gazdag, illatos kelt tésztát kaptam....amit aztán pár percig még a kezemben tartva szagolgattam, ha már enni nem tudom. De csodás élmény volt így is. Kárpótolt. :-)
Egy órát letakarva kelesztettem, majd széthúzkodtam a tésztát nagyjából és egy nagy gáztepsibe tésztasimító hengerrel belesimítottam (előtte vékonyan kikentem a tepsit), kb. fél cm-es legyen a tészta. Lekentem bio paradicsompürével és 200 fokos sütőben 12 percet elősütöttem. Ezután rátettem a feltétet, és további 15-20 percet sült, addig amíg a sajt megpirult a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.