A vasárnapi gyümölcsvásárlásból még maradt egy doboz áfonya a hűtőben. Gondoltam készítek belőle egy egyszerű muffint, ami gyorsan megvan, mert ma is nagyon meleg napunk van. A szokásos mandula-alapú tésztából készítettem, ez nagyon bevált.
Hozzávalók:
A tésztához 8 db muffinhoz:
- 90 gramm mandulaliszt
- 80 gramm Nutri-free Mix Per Dolci gluténmentes liszt
- 70 gramm Nutri-free Mix Per Pane gluténmentes liszt
- 100 gramm kristálycukor
- 100 ml víz
- 50 ml almalé
- 1 löttyintésnyi vaníliakivonat
- 20 gramm Vitador gm és tejmentes margarin
- fél csomag sütőpor
- 20 szem mosott áfonya
Pluszban még:
- csapott kanál jó minőségű holland kakaópor
- 10 ml almalé
A tetejére:
- porcukor
- citromlé
- áfonya
A tészta hozzávalóiból egyszerű kevert tésztát készítettem. Kipapírozott muffinformába tettem egy-egy kanállal, bele 2-3 szem áfonyát, majd még egy-egy nagy kanál tésztát a tetejükre. A maradék tésztába belekevertem a kakaóport és az almalevet majd mindegyikre tettem belőle egy-egy kanállal. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem.
Amikor kihűlt a tetejére porcukorral elkevert citromléből készült mázat tettem és megdíszítettem áfonyával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.