Elkészítettem ennek a kedvencnek a mentes változatát.
Az alapötletet Barbi Konyhája blogjáról vettem.
A mennyiségeken keveset változtattam.
Hozzávalók:
- 150 gramm jó minőségű étcsokoládé (Fin Carré, Bellarom)
- 120 gramm gluténmentes liszt, nálam ez 80 gramm Nutri-Free Mix Per Pane és 40 gramm Mix Per Dolci lisztből állt
- 1 teáskanál sütőpor
- 80 gramm Vitador margarin
- 4 kanál Bio Bridge rizstej
- 150 gramm cukor
- 30 gramm kakaópor (Holland kakaó)
A forgatáshoz: 5 dkg cukor és 5 dkg porcukor
A szárazanyagokat összekevertem, a csokit felolvasztottam, a margarint is.
A tejet és a margarint elkevertem, beleöntöttem a lisztes keverékbe, elkevertem egy kanál segítségével, majd hozzáadtam a csokit. Kikevertem, majd 1 órára letakarva hűtőbe tettem. Utána gombócokat formáltam, belehempergettem a cukorba majd a porcukorba és 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütöttem.
Tapasztalat: elég neki a 12-13 perc. Ha tovább sütjük nagyon ellapulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.