2014. augusztus 13., szerda

Fokhagymás sült oldalas

Fokhagymás sült oldalas

Néha kell egy kicsit testesebb hús is, az oldalast nagyon szeretjük, és nagyon egyszerű elkészíteni. Hozzávaló sem kell sokféle vagy nehezen beszerezhető. 


  • oldalas 10 darabra (dupla csont) vágva
  • só, bors, 
  • 2 db babérlevél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olaj és víz
  • kevés majoranna
A húst megmosom, majd egy magas falú edényben felteszem vízben főni. Mikor felforrt, leszedem a habját. Sózom borsozom, hozzáadom a babérlevelet, és a reszelt fokhagymát, majorannát, olajat. Lefedem és puhára főzöm. Időnként pótolom a vizet. Mikor már nagyon puha, leveszem a fedőt, hagyom hogy elfője  a levét és az olajon pirosra sütöm, magyarán zsírjára. Ha szükséges kevés olajat még adok hozzá. Ezután kiszedem és ízlés szerint rizzsel vagy krumplipürével tálalom. A férjem viszont megvárja míg kihűl teljesen azt mondja, ez másnap paprikával paradicsommal és kenyérrel a legfinomabb. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése