Néha kell egy kicsit testesebb hús is, az oldalast nagyon szeretjük, és nagyon egyszerű elkészíteni. Hozzávaló sem kell sokféle vagy nehezen beszerezhető.
- oldalas 10 darabra (dupla csont) vágva
- só, bors,
- 2 db babérlevél
- 5 gerezd fokhagyma
- olaj és víz
- kevés majoranna
A húst megmosom, majd egy magas falú edényben felteszem vízben főni. Mikor felforrt, leszedem a habját. Sózom borsozom, hozzáadom a babérlevelet, és a reszelt fokhagymát, majorannát, olajat. Lefedem és puhára főzöm. Időnként pótolom a vizet. Mikor már nagyon puha, leveszem a fedőt, hagyom hogy elfője a levét és az olajon pirosra sütöm, magyarán zsírjára. Ha szükséges kevés olajat még adok hozzá. Ezután kiszedem és ízlés szerint rizzsel vagy krumplipürével tálalom. A férjem viszont megvárja míg kihűl teljesen azt mondja, ez másnap paprikával paradicsommal és kenyérrel a legfinomabb. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.