A világ legegyszerűbb étele, és nem kell mellette állni sem.
Viszonylag gyorsan kész van, és egyszerű.
Hozzávalók:
- 10 szelet sertéskaraj
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál ételízesítő
- őrölt bors
- 1 kávéskanál majoranna
- 3 kanál étolaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
A sertéskarajt megmosom és egy magas falú edényben vízben felteszem főni. Ha felforrt leszedem a habját, kisebbre veszem a lángot. Az olajat a mustárt a citromlevet a fűszereket, a fokhagymát egy kis edényben kikeverem, és hozzáöntöm a húshoz, lefedem az edényt és puhára főzöm a húst, időnként pótolom a vizet, majd ha lepuhult zsírjára sütöm. És kész is.
és a sütőben készült változata, ehhez 1 fej hagymát is teszek karikára vágva, lefedve 2 dl vizzel felöntve sül másfél órát letakarva 190 fokon, majd másfelet takarás nélkül, forgatva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.