Régen nem sütöttem már minibagettet, pedig amikor elkezdtem gluténmentes pékárut "gyártani" magamnak, ezzel kezdtem.
Ma elővettem a bagett sütő lemezt és nekiláttam.
A tésztával nem babráltam sokat, a kifli tésztájából készítettem, annyi változtatással, hogy mivel ez formában sül, és nem kell tekerni, így mehet hozzá több víz, 10 ml-vel többet adtam hozzá mint a kiflihez, tehát 230 helyett 240 ml került bele.
Hozzávalók 6 db-hoz:
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 250 gramm Nutri-Free Mix Per Pane kenyérliszt
- 3 gr só
- 2 ek étolaj
- 2 ek. burgonyapehely
- 240 ml víz
- 13 gr friss Budafoki élesztő
- kevés cukor
Az élesztőt a szokásos módon kézmeleg vízben, a cukorral felfuttattam. Kimértem a szárazanyagot és összekevertem, beleöntöttem az élesztőt, majd a robotgépet beindítottam, közben hozzáadtam az olajat is. Mikor szép egynemű lett a tészta (ez nem fog összeállni gombóccá, sűrűbb nokedliszerű marad) egy ecsettel leolajoztam a kezem, és olajos kézzel 6 db hosszúkás minibagettet formáztam, amit sütőpapír csíkokkal kibélelt bagett-sütő lemezre fektettem. Bevágtam a tetejüket, majd
1 órát kelt 40 fokos sütőben. Ezután vékonyan leolajoztam, és 185 fokon 30 perc alatt megsütöttem.
Nagyon finom puha péksütiket sikerült sütni :-)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.