Almás crumble tej tojás és gluténmentesen
Eljött az ideje az ilyen sütiknek, itt a ködös hideg ősz. Finom meleg süteményre vágytam, és már van dióm is, és sok alma is, ezért ezt készítettem el. Az alapját az epres adta, de most kevesebb lisztet és több darált diót tettem hozzá, valamint kevesebb cukrot, mert a felhasznált alma finom édes. Valamint csak kisebb adagban készült, kettőnknek a férjemmel, mert a gyerekeknek mást kaptak.
Hozzávalók 2 fő részére:
- 50 gramm NF Mix Per Dolci gluténmentes süteményliszt
- 50 gramm darált dió
- fél mokkáskanál Lucullus mézesfűszer keverék
- 2 csapott evőkanál porcukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 bio citrom reszelt héja
- 50 gramm Vitador növényi zsíradék
- 30 dkg, azaz 2 jó nagy alma hámozva és apró cikkekre vágva
- 1 csapott ek. cukor
Elkészítés:
Az almákat megmosom, hámozom szeletelem és kis cikkekre vágom (de vékony szeletekben is lehet hagyni. Egy tűzálló tál aljára szépen berakosgatom az almát, majd leszórom az egy csapott ek. cukorral.
A lisztet, a diót, a fűszerkeveréket elkeverem a cukrokkal és a citromhéjjal majd apróra vágom a Vitadort és gyors mozdulatokkal összemorzsolom a szárazanyaggal. Ezt rászórom az almára és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percet sütöm lefedve alufóliával. Nem kell rászorítani csak épp legyen rajta, nehogy lepiruljon a teteje. Amikor már nem "zubog" az almalé, leveszem a fóliát és 5 percet rápirítok. Kész is. Melegen tálalom kevés porcukorral meghintve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.