2014. november 17., hétfő

Rizseshús

Rizseshús

Az egyik nagy kedvenc a rizseshús. Nagyon szeretjük, de bevallom nekem a klasszikus elkészítési módja nem sikerül vagy kemény lesz a rizs, vagy szétfő. Ezért én nem így készítem. 

Először főzök egy pörköltet, melynek a receptjét itt találjátok.

Tehát, elkészítem a pörköltet és külön főzök ki rizst, majd a a rizst hozzáadom a pörkölthöz, elkeverem felforralom és kész is. 

A rizs főzése: 
1 nagy 2dl bögre megmosott lecsepegtetett rizst olajon átfuttatok majd felöntöm 2 és félszeres mennyiségű vízzel (a 2dl-es bögrét használva, tehát 2,5 bögre vízzel). Egy teáskanál sót adok hozzá (nem púpos!!) majd kevés petrezselyemzöldet apróra vágva. Felforralom és fedő alatt addig főzöm míg kevergetve van leve, de már sűrű. Akkor elzárom a gázt, lefedve magára hagyom 15 percet. Addig a rizs magába szívja a még meglévő vizet. 




Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése