Az alábbi finomságot Vera barátnőmtől hoztam, az ő receptjét itt találjátok.
Én más recept alapján készítettem, a pizzás tekercsemből indultam ki :-)
Figyelem! Mindenki csak saját felelősségére süssön ilyet, ugyanis nem lehet abbahagyni, annyira finom.
A tészta egy egyszerű kenyértészta, én ma a zsemléket is ebből sütöttem.
Hozzávalók:
- 225 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 35 gramm Farmo LP Low Protein liszt
- 230 ml víz
- 2 evőkanál kukoricaolaj
- 2 evőkanál burgonyapehely
- 3 gramm só
- kevés cukor
- 12 gramm friss Budafoki élesztő
- Alnatura bio paradicsompüré
A szokásos módon az élesztőt felfuttatom a kézmeleg vízben a cukorral. Míg dolgozik, addig a szárazanyagot bekeverem. Hozzáadom az élesztőt, majd robotgéppel elkezdtem dagasztatni. Hozzáadom a 2 evőkanál olajat is szép apránként. Amikor már homogén a tészta, olajos kézzel gombóccá formázom, egészen addig míg elválik az edény falától. Letakarva 1 órát kelesztem.
Ezután fél cm vastagra nyújtom, rizsliszttel leszórt nyújtólapon. Lekenem a paradicsompürével majd felcsíkozom, egymásra hajtom és megcsavarom. Leheletvékonyan lekenem olajjal. Sütőpapíros tepsire teszem és 185 fokra előmelegített sütőbe teszem 25 percre. Kész is. Jó étvágyat!
És az említett zsemlék :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.