Ennek a keksznek az apropóját az adta, hogy a múltkori kosárka tésztájából megmaradt valamennyi. Akkor azt szépen kinyújtottam szaggattam és megsütöttem. Már majdnem olyan volt ízre, (állagra is) mint a gyerekkoromban sokat majszolt és imádott mézes mackó keksznek.
Ez volt a kedvencem:
Egyet gondoltam, és a porcukor egy részét lecseréltem mézre, valamint Lucullus mézesfűszert gyúrtam a tésztába. Olyan lett végre. Yes!! Ugyan külsőre nem olyan de az íze a fontos nekem.
Hozzávalók 60 db kekszhez:
- 20 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
- 10 dkg mandulaliszt (vagy darált mandula)
- 4 dkg porcukor
- 2 kanál akácméz
- negyed mokkáskanál Lucullus mézesfűszer (nem kell túl sok bele, mert erős a fűszer)
- 11 dkg Vitador margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 biocitrom lereszelt héja
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló ( 1 ek. négy kanál vízben elkeverve)
- 1 mk. sütőpor
A szárazanyagokat bekevertem, hozzáadtam a Vitadort, majd a folyékony hozzávalókat összekeverve, és bekapcsoltam Mrs. Bosch-t. Mikor már szép egynemű volt a tészta, a gombócot hűtőbe tettem 1-2 órára.
Mivel ilyen kiszúróim nincsenek, mint az eredeti kekszformák, így kicsit karácsonyira vettem a figurát. Szaggatás után már a sütőpapírban sorakozó kekszekre egy kisebb kiszúróval mintát nyomtam majd 175 fokos sütőben 12-13 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.