A férjem és a fiaim is nagyon szeretik a bodzaszörpöt, így idén gondoltam készítek nekik magam :)
A receptet egy kedves ismerősömtől, Anikótól kaptam, az ő útmutatása alapján készítettem el.
Hozzávalók:
- 50 db virágernyő (közepes méretű)
- 10 dkg citromsav
- 4 kg (plusz 20 dkg) cukor
- 6 liter víz
- 5 db kezeletlen héjú biocitrom (Aldi, vagy LIDL áruházakban szinte mindig kapható)
A vizet egy jó nagy fazékban a 4 kg cukorral felteszem főni.
Míg melegszik, addig a 25 dkg cukrot karamellizálom, majd hozzáteszem a fazéknyi cukros vízhez. Együtt felforralom, majd hagyom kihűlni. (érdemes korán reggel ezt a folyamatot véghezvinni.
Pár óra múlva (!! annyi kell hogy teljesen kíhűljön ez a hat liter cukros víz) a kihűlt vízbe belekarikázom a citromokat, hozzáadom és elkeverem benne a citromsavat és fejjel lefelé beleteszem a virágokat, amit nem szabad megmosni, mert akkor pont a lényegét veszíti el, a virágport.
Miután szépen belerakosgattam mindet, letakarom egy tiszta textilpelenkával és hűvös helyre teszem. 3 nap múlva leszűröm és üvegekbe töltöm, kész is. Az üvegeket előtte kimosom és sterilizálom (én sütőben).
Felhasználásig tartsuk hűtőben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.