Molnárkát készítettem, mert a minap szembejött :) persze búzás volt....:) mivel tojást nem ehetek, nem kentem le a tetejét tojással, a tésztájába kicsit több cukrot tettem, így megvan az enyhén édeskés molnárka-íz :) és a foszlós jelleg :)
Akár sonkával, zöldséggel, tormakrémmel (aki szereti) vagy akár édesen lekvárral is nagyon finom :)
A tészta alapja a Rozi-kifli tészta, de kisebb változtatásokkal :) több cukorral és picit kevesebb útifűmaghéjjal. Nagyon finom puha lett, igaz a teteje nem fényes, de sebaj :) engem nem zavar. :) Ha vki ehet tojást sütés előtt kenje át vele, szép fényes lesz tőle :)
Hozzávalók:
- 130 gramm Schar Mix It liszt
- 130 gramm Nutri-free Mix Per Pane liszt
- 60 gramm Beiker liszt
- 1 ek. burgonyapehely
- 8 gramm psyllium
- 20 gramm friss budafoki élesztő + 1 kk cukor
- 300 ml kézmeleg víz
- 1 csapott ek cukor
- csipet só (csak nagyon kevés)
- 4 ek. kókuszolaj
Az élesztőt a kk. cukorral és a vízzel felfuttattam. Kimértem és összekevertem a szárazanyagokat. Beleöntöttem a lisztes keverékbe az élesztőt, majd robotgéppel dagasztatni kezdtem. A dagasztás közben hozzáadtam a kókuszolajat is. Mikor már nem ragadt, egy enyhén olajos szilikonos nyújtólapra tettem a tésztát és átforgattam rajta, szép kerek tésztabucit kaptam.
Ezután kör alakúra nyújtottam, és felvágtam 8 cikkre, mintha kiflit csinálnék.
Ezután a körcikkely csúcsától kezdve feltekertem a tésztát.
Pont fordítva kell mint a kiflinél. Aláhajtottam a széleket, kicsit meggörgettem a nyújtólapon és sütőpapíros tepsibe tettem.
Leolajoztam és nagyjából 1 órát kelesztettem szobahőmérsékleten, letakarva.
180 fokos sütőben 35 percig sültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.