2016. május 27., péntek

Tápiókapuding

Tápiókapuding



Pudingot készítettem tápiókagyöngyből.
Már régen készültem kipróbálni, most jött el az ideje. 

Aprószemű tápiókagyöngyöt vásároltam, a receptet pedig innen: Limara oldaláról vettem.
A kókusztejből nekem kevesebb kellett, a felét tettem hozzá, eperrel csináltam, mert rengeteg van a kertben :) és vaníliával. 

Írom, hogyan készítettem:

Hozzávalók 3 pohárhoz:


  • 80 gr tápiókagyöngy
  • fél liter víz
  • csipet só
  • 2 dl kókusztej (Joya-t használtam)
  • 4 ek cukor vagy méz
  • kevés citromlé
  • vaníliakivonat
  • tetejére eper és kókuszchips

A vizet a sóval és a citromlével felforraltam, ekkor hozzáadtam a tápiókagyöngyöt. Takaréklángon kb 15 percet főztem. 
Addigra szépen besűrűsödött és kocsonyás állagú lett de még voltak benne fehér szemek.
A tápióka akkor fő meg amikor már teljesen áttetsző, üvegszerű kis golyócskák lesznek a fehér gyöngyből.

Mikor már kevés fehér közepű gyöngy van az edényben, akkor felöntöttem a kókusztejjel, hozzáadtam az édesítőt (én most cukrot és mézet vegyesen) a vaníliakivonatot egy fél mokkáskanállal és felforraltam.

Kb. még 8-10 percet főztem, addigra minden szem áttetszővé vált. 
Forrón, de óvatosan a poharakba mertem (ekkor még nem pudingállagú) és hagytam szobahőmérsékletűre hűlni.

Mire meghűlt, addigra kocsonyás lett. Rátettem az epret és kókuszchipssel díszítettem. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése