Pudingot készítettem tápiókagyöngyből.
Már régen készültem kipróbálni, most jött el az ideje.
Aprószemű tápiókagyöngyöt vásároltam, a receptet pedig innen: Limara oldaláról vettem.
A kókusztejből nekem kevesebb kellett, a felét tettem hozzá, eperrel csináltam, mert rengeteg van a kertben :) és vaníliával.
Írom, hogyan készítettem:
Hozzávalók 3 pohárhoz:
- 80 gr tápiókagyöngy
- fél liter víz
- csipet só
- 2 dl kókusztej (Joya-t használtam)
- 4 ek cukor vagy méz
- kevés citromlé
- vaníliakivonat
- tetejére eper és kókuszchips
A vizet a sóval és a citromlével felforraltam, ekkor hozzáadtam a tápiókagyöngyöt. Takaréklángon kb 15 percet főztem.
Addigra szépen besűrűsödött és kocsonyás állagú lett de még voltak benne fehér szemek.
A tápióka akkor fő meg amikor már teljesen áttetsző, üvegszerű kis golyócskák lesznek a fehér gyöngyből.
Mikor már kevés fehér közepű gyöngy van az edényben, akkor felöntöttem a kókusztejjel, hozzáadtam az édesítőt (én most cukrot és mézet vegyesen) a vaníliakivonatot egy fél mokkáskanállal és felforraltam.
Kb. még 8-10 percet főztem, addigra minden szem áttetszővé vált.
Forrón, de óvatosan a poharakba mertem (ekkor még nem pudingállagú) és hagytam szobahőmérsékletűre hűlni.
Mire meghűlt, addigra kocsonyás lett. Rátettem az epret és kókuszchipssel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.