(glutén és laktózmentes)
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt (www.taca.hu)
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 7 gramm szárított Budafoki élesztő
- 1 kk cukor
- 8 gr fiber husk 1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 300 ml víz
- kókuszzsír a kenéshez
A szárazanyagokat kimértem és összekevertem az élesztő nélkül.
A vizet kimértem, és az olajat is. A vizet meglangyosítottam, az élesztőt a liszt tetejére szórtam belekevertem és beleöntöttem a vizet.
Dagasztógéppel dagasztatni kezdtem, majd apránként az olajat is hozzáadtam.
A kidagasztott tésztát kb. 10 cm hosszú kis rudakká formáztam enyhén olajos kézzel, 8 darabot készítettem. Sütőpapíros tepsibe tettem, és letakarva a konyhapulton kb. 35 percet kelesztettem.
Általában ezt a tésztát egy órát szoktam keleszteni, de most annyira meleg volt a konyhában hogy túlkelt volna, már fél óra után is elég puffadtak voltak.
A sütőt előmelegítettem 185 fokra, enyhén lekentem olajjal a tetejüket.
4 db bagett tetejét bevágtam, a másik négyet hagytam úgy. A bevágottakat leszórtam rizsliszttel.
Betettem a sütőbe és 35 percre állítottam. Még a sütőben is keltek szépen.
A 20-ik percben leszórtam a 4 sima felületű bagettet sajttal és hagytam készre sülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.