Szilvás morzsasüti
Itt a szilvaszezon és volt is itthon jó sok, vendégeket is vártam, így gyorsan ezt dobtam össze :)
A recept adott volt, csak most szilvával készítettem valamint a gyümölcsnek megfelelő fűszerrel és most laktózmentes vajjal. Akinek tejmentesen kell étkeznie, használjon Vitador margarint.
Hozzávalók:
- 50 gramm NF Mix Per Dolci gluténmentes süteményliszt
- 50 gramm Naturbit mandulaliszt
- 1 csapott evőkanál porcukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 bio citrom reszelt héja
- 50 gramm laktózmentes vaj
- szilva negyedelve, valamint 1 csapott ek. cukor fahéjjal elkeverve
Az szilvákat megmosom, darabolom összekeverem a cukros fahéjjal és egy kisebb méretű tűzálló tál aljára szépen lerakom.
A lisztet, a mandulalisztet, elkeverem a cukrokkal és a citromhéjjal majd apróra vágom a vajat és gyors mozdulatokkal összemorzsolom a szárazanyaggal. Ezt rászórom a szilvára és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütöm. Amikor már nem "zubog" az szilvalé, és már szép piros a süti teteje kész is. Melegen tálalom kevés porcukorral meghintve de ez el is hagyható. Elég édes volt a szilva én most nem is tettem a tetejére porcukrot.
Még több crumble recept:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.