Ma kipróbáltam Szafi új palacsintalisztjét, és nagyon nagyon finom, jó vele dolgozni, nem tapad, nem ragad és nem törik, egyszóval működik :) ugyanúgy mint egy búzás tészta.
Tej tojás és gluténmentes - mindent tud amire szükség van. :) illetve semmi nincs benne ami gondot okozhatna. Szója és lupin sem. Na meg most ebben cukor sem :)
Az eredeti recept itt található Szafi oldalán.
Ez volt a kiindulási alapom nekem is, de 3x-os mennyiséggel dolgoztam és más is került a tésztába az eredetileg felsoroltakon kívül.
Nem egyenként kevertem ki, hanem egyben az egészet és időnként ha szükséges volt higítottam a tésztán és alaposan átkevertem.
Nekem ebből a mennyiségből 10 db palacsintám lett normál közepes méretű teflonserpenyőben sütve.
Írom én hogyan készítettem:
Hozzávalók:
- 120 gramm Szafi free tekerhető palacsinta lisztkeverék
- 1 ek. eritrit (vagy cukor)
- 1 mk vaníliakivonat (vagy vaníliáscukor)
- reszelt citromhéj
- pár csepp citromlé
- 225 ml víz
A lisztbe belekevertem az eritritet, a citromhéjat. A vízbe beletettem a citromlevet és a vaníliakivonatot. A szárazanyaghoz hozzáöntöttem a vizet, és alaposan kikevertem csomómentesre.
Saját készítésű lekvárral és kakaóporral töltöttem, és porrá őrölt eritrittel szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.