(gluténmentes, laktózmentes)
Ma végre kicsit lehűlt az idő, így szívesebben kapcsoltam be a sütőt, pereceket készítettem, mert már régen csináltam.
Most az egyik kedvenc lisztemből, Nutri-free Mix per Panéból sütöttem.
A tésztája egyszerű kenyértészta.
Hozzávalók:
- 250 gramm Nutrifree Mix Per Pane gluténmentes kenyérliszt
- 230 ml langyos víz
- 1 kk cukor
- fél kk só
- 5-6 gr Budafoki szárított élesztő (ha vki normál élesztőt használ 13 gr kell bele, és ha dr. Oetker-t akkor kb. 4 gr.)
- 1 ek. burgonyapehely
- 2 ek olaj
A lisztet kimértem, a vizet is, a liszthez adtam a sót és a cukrot, meg a burgonyapelyhet. A langyos vizet beleöntöttem, rászórtam az élesztőt és robotgéppel dagasztatni kezdtem. Mikor már félig kész volt hozzáadtam az olajat is. Mikor készen lett, enyhén rizslisztes lapon hengert gyúrtam belőle, amit 3 részre osztottam, és a részeket egyenként kettévágtam. Így kaptam 6 db tésztát.
Ezeket egyenként kisodortam, perecet formáztam a rudakból és sütőpapíros tepsire tettem.
30 fokos sütőben 50 percet kelesztettem, majd felcsavartam a sütőt 180 fokra és mikor elérte a sütési hőfokot, onnantól számítva 25 percet sütöttem.
A 15-ik percben megszórtam a pereceket reszelt sajttal és úgy sütöttem készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.