Nemrégiben alkalmam nyílt kipróbálni Burján Szafi új lisztkeverékeit és rögtön a ropogós kérgű házikenyérrel kezdtem.
Semmit nem változtattam, mindent úgy csináltam ahogy Szafi itt leírta, és videon is bemutatta.
Nekem nagyon bevált, jó vele dolgozni, gyúrható, formázható a tészta, kívül ropogós sülés után belül pedig puha.
Élesztőmentes is, ami nagyon sok diétázónak jelent könnyebbséget :)
Picivel több sót teszek bele mert nekem a 3 gr kevés :)
Hozzávalók:
- 270 gr SZafi-free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék
- 4,5 gr só
- 40 gr friss citromlé
- 300 gr langyos víz
A langyos vízben elkevertem a sót és a citromlevet, majd hozzáadtam a kimért liszthez, elkevertem majd kézzel begyúrtam. Hagytam állni 5 percet, enyhén lisztes lapon átgyúrtam és megformáztam, majd lekentem kókuszolajjal.
A tetejét több helyen bevágtam.
200 fokra előmelegített sütőbe tettem, középső rácsra és 65 perc alatt készre sütöttem.
És a gyökérkenyér:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.