A kenyér és a zsemle után természetesen a kifli sem maradhatott ki :) Nagyon szeretem ezt a lisztkeveréket, mert a belőle készült pékáru kiadós, sokáig puha marad és tényleg ropogós a héja :)
Hozzávalók 8 db kiflihez:
- 270 gr SZafi-free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék
- 4,5 gr só
- 40 gr friss citromlé
- 300 gr langyos víz
A langyos vízben elkevertem a sót és a citromlevet, majd hozzáadtam a kimért liszthez, elkevertem majd kézzel begyúrtam. Hagytam állni 5 percet, enyhén lisztes lapon átgyúrtam majd kinyújtottam kör alakúra.
8 részre vágtam, egyenként a cikkeken még nyújtottam egyet és a képen látható módon felcsavartam.
Lekentem kókuszolajjal és sütőpapíros tepsire tettem.
200 fokos sütőben 50 percet sütöttem.
Belül is tökéletes :)
8 részre vágtam, egyenként a cikkeken még nyújtottam egyet és a képen látható módon felcsavartam.
Lekentem kókuszolajjal és sütőpapíros tepsire tettem.
200 fokos sütőben 50 percet sütöttem.
Belül is tökéletes :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.