Alkalmam nyílt a napokban kipróbálni Hadarik Rita új gluténmentes lisztkeverékeit.
Elsőként a zsúrpogácsára esett a választásom, mert régen ettem már sós finomságot.
A csomagoláson lévő receptet vettem alapul, de tojásmentesen készítettem ezért kicsit variáltam, valamint én sajtot is reszeltem a tésztába.
Hozzávalók:
- 1 csomag Hadarik Rita zsúrpogácsa lisztkeverék
- 100 ml langyos víz
- 9 gramm Budafoki szárított élesztő vagy 25 gramm normál Budafoki kocka élesztő (ha normált használunk, azt fel kell futtatni a vízben ha a szárítottat, azt nem.) Egy csomag (7g) szárított Budafoki élesztő 20 gr normálnak felel meg, ezért én 9-et tettem a tésztába.
- 1 teáskanál cukor
- 80 gramm laktózmentes vaj
- 170 gramm laktózmentes joghurt
- 50 gramm laktózmentes reszelt sajt
A lisztkeveréket elkevertem a cukorral, beletettem az olvasztott vajat, a reszelt sajtot, hozzáadtam a langyos joghurtot, majd géppel kevertetni kezdtem. Beleöntöttem a langyos vizet is és rászórtam a porélesztőt.
A géppel addig dagasztattam, míg egynemű tésztát nem kaptam.
Nagyon szépen összeáll, viszonylag gyorsan .:) Fontos: lágy puha a tészta.
Hagytam kb. 10 percet pihenni, majd 30 fokra előmelegítettem a sütőt.
A tésztát rizslisztes lapon kinyújtottam kb. másfél ujjnyi magasra, kiszaggattam egy kis felespohárral és sütőpapíros tepsibe tettem.
40 percet kelesztettem a 30 fokos sütőben.
Ezután kevés joghurtot kentem a pogácsák tetejére, majd leszórtam még reszelt sajttal.
170 fokos sütőben 30 percet sütöttem.
A lisztkeverékekért köszönet Hadarik Ritának :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.