2016. július 11., hétfő

Sajtos zsúrpogácsa

Sajtos zsúrpogácsa 



Alkalmam nyílt a napokban kipróbálni Hadarik Rita új gluténmentes lisztkeverékeit.
Elsőként a zsúrpogácsára esett a választásom, mert régen ettem már sós finomságot. 
A csomagoláson lévő receptet vettem alapul, de tojásmentesen készítettem ezért kicsit variáltam, valamint én sajtot is reszeltem a tésztába. 

Hozzávalók:

  • 1 csomag Hadarik Rita zsúrpogácsa lisztkeverék
  • 100 ml langyos víz
  • 9 gramm Budafoki szárított élesztő vagy 25 gramm normál Budafoki kocka élesztő (ha normált használunk, azt fel kell futtatni a vízben ha a szárítottat, azt nem.) Egy csomag (7g) szárított Budafoki élesztő 20 gr normálnak felel meg, ezért én 9-et tettem a tésztába.
  • 1 teáskanál cukor
  • 80 gramm laktózmentes vaj
  • 170 gramm laktózmentes joghurt
  • 50 gramm laktózmentes reszelt sajt 

A lisztkeveréket elkevertem a cukorral, beletettem az olvasztott vajat, a reszelt sajtot, hozzáadtam a langyos joghurtot, majd géppel kevertetni kezdtem. Beleöntöttem a langyos vizet is és rászórtam a porélesztőt. 
A géppel addig dagasztattam, míg egynemű tésztát nem kaptam. 
Nagyon szépen összeáll, viszonylag gyorsan .:) Fontos: lágy puha a tészta.  
Hagytam kb. 10 percet pihenni, majd 30 fokra előmelegítettem a sütőt. 



A tésztát rizslisztes lapon kinyújtottam kb. másfél ujjnyi magasra, kiszaggattam egy kis felespohárral és sütőpapíros tepsibe tettem. 

40 percet kelesztettem a 30 fokos sütőben. 
Ezután kevés joghurtot kentem a pogácsák tetejére, majd leszórtam még reszelt sajttal.



170 fokos sütőben 30 percet sütöttem. 



A lisztkeverékekért köszönet Hadarik Ritának :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.