2017. január 4., szerda

Kókuszkocka rizslisztből

Kókuszkocka rizslisztből 




A sima rizslisztes piskótatészta receptjét használtam ehhez a nagyon finom és  egyszerű sütihez is :) 

Recept:
- 7 tojás szétválasztva
- 7 kanál cukor
- 8 kanál Nagykun rizsliszt 

/ha M-es a tojas elég a 7 kanál is, nekem nagy tojásaim vannak itthon mindig, így elbírta a plusz egy kanál lisztet/
A fehérjéből a cukorral kemény habot vert a gép. 

A tojássárgákat addig jól elkavartam. 
Amikor kész volt a hab, óvatosan hozzákevertem a tojássárgáját, majd utána a lisztet. 
Aki nem biztos a tojásaiban, tegyen hozzá a liszthez egy harmad csomag sütőport /elkeverve/ de én nem tettem. 

Miután óvatosan átkevertem az egész masszát egy sütőpapíros tepsibe /belső méret 30x30 cm/ tettem és fakanállal elegyengettem. 

180 fokos sütőben középső /2-es/ (tehát nem a sütő felső harmadába kerül a tepsi ez fontos) rácson 35 percet sütöttem. 
Alsó felső sütéssel. 
A sütők nem egyformák! Változhat a hőfok vagy a sütési idő. 

35 perc után elkészült a piskóta, amit tűpróbával ellenőriztem (ha nem ragad a fogpiszkálóra, akkor jó). De fontos, hogy fél óráig ne nyissuk ki a sütőt, különben összeesik a piskóta.  Kivettem a tepsit, a piskótát kifordítottam, lehúztam a papírt róla és hagytam kihűlni. 

Készítettem egy csokimázat: 10 kanál vízben felfőztem 10 kanál cukrot, majd elzártam a gázt, hozzáadtam 8 csapott evőkanál Tutti holland kakaóport, amit elkevertem  és 10 dkg Liga margarint. Alaposan kikevertem. Hagytam hűlni. 



Ezután a piskótát felkockáztam, majd a mázba forgattam, majd a kókuszreszelékbe hempergettem.
Jó étvágyat! :) 














2 megjegyzés:

  1. Csak egy megjegyzés: a piskótát Mimen süteményporból készítve még tojásmentes is lehet a recept. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az észrevételt. 😊 van tojasmentes piskota recept is a blogon.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.