NATIVA palacsinta
(glutén tej és tojás nélkül)
A Nativa pasta di fresca tésztalisztje volt a következő a sorban, amit a lisztek közül kipróbáltam és rögtön egy tojásmentes tésztával kezdtem. Voltak kétségeim, hogy sikerül -e, de alaptalan volt az aggodalmaskodásom.
Nagyon jól sikerült :)
Ez a keverék is tartalmaz teff lisztet, ettől kicsit sötétebbek a palacsinták, mint a hagyományos társai.
Több folyadékot is igényel, először soknak tűnik a hozzáadott szódamennyiség, de az állás során sűrűsödik a tészta, ezért mindig tettem hozzá, így jött ki a leírt mennyiség.
Hozzávalók 7 db palacsintához(glutén tej és tojás nélkül)
A Nativa pasta di fresca tésztalisztje volt a következő a sorban, amit a lisztek közül kipróbáltam és rögtön egy tojásmentes tésztával kezdtem. Voltak kétségeim, hogy sikerül -e, de alaptalan volt az aggodalmaskodásom.
Nagyon jól sikerült :)
Ez a keverék is tartalmaz teff lisztet, ettől kicsit sötétebbek a palacsinták, mint a hagyományos társai.
Több folyadékot is igényel, először soknak tűnik a hozzáadott szódamennyiség, de az állás során sűrűsödik a tészta, ezért mindig tettem hozzá, így jött ki a leírt mennyiség.
(én most csak ezt a kisebb adagot készítettem próbaképp ezért a kismennyiség) :)
- 100 ml Joya mandulás rizstej
- 275 ml szódavíz
- 100 gramm Nativa pasta di Fresca tésztaliszt
- csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1 ek. cukor
Kezdéskor a 100 ml vizet és a 150 ml mandulás rizstejet adtam a tésztához de apránként még utána higítottam a többi szódával. Nekem felvett ennyit.
Teflon serpenyőbe pici olajat tettem és egyenként kisütöttem a palacsintákat közepes lángon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.