Van már fent a blogon hasonló kenyerem, most kicsit nagyobb adag készült és nincs benne útifűmaghéj.
- 250 gr NF mix Per Pane gluténmentes lisztkeverék
- 50 gr Farmo Lp Low Protein gluténmentes lisztkeverék
- 275-280 ml kézmeleg víz
- 13 gr friss Budafoki élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk Naturbit burgonyapehely
- 1 tk só/5gr/
- 2 ek olaj
- Naturbit magkeverék
- Tetejére és a -formához rizsliszt
Az élesztőt a vízben a cukorral felfuttattam. Szárazanyagot kimértem és összekevertem. Beleöntöttem a vizet és géppel kikevertettem. A végen hozzáadtam az olajat is, azzal is összekeverte a gép.
Egy kisebb formát kikentem olajjal és leszórtam rizsliszttel. Olajos kanállal a tésztát beletettem a formába és elsimítottam. Leszórtam magokkal és rizsliszttel.
30 fokos sütőben egy órát kelesztettem.
Az 50-ik percnél átállítottam a sütőt alsó-felső sütésre 190 fokra. A kenyeret vékonyan átkentem olajjal. Miután elérte a kívánt hőfokot a sütő, 40 perces sütési időre tettem. Kb ennyi idő kell neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.