Egy nagyon gyorsan elkészíthető, finom vásári édességet hoztam.
Készíthető dióval és mogyoróval is, épp mi van otthon.
A receptet itt Betti blogján találtam.
Hozzávalók:
- 200 gr mandula (én a LIDL-ben kaphatót használtam)
- 4 evőkanál víz
- 90 gr kristálycukor
- 1 cs. dr. Oetker bourbon vaníliás cukor
- 1 tk. őrölt Lucullus fahéj
A mandulát szárazon egy serpenyőben lepirítottam, amíg pirult a vizet a cukrokkal és a fahéjjal összekevertem. Ezután ráöntöttem a mandulára és közepes lángon kavargatva addig "főztem" , amíg a víz el nem párolgott mind és csak a száraz cukorréteg maradt a mandulán.
Kihűlés után kis ajándékcsomagocskákat csináltam belőle :)
Karácsonyra is épp megfelelő apró finom figyelmesség :)
Alacsony hőfokon kell főzni, mert megég a mandula!
VálaszTörlés