Farmo-Schar MixIt gluténmentes zsemle
Ez a finom zsemle a régebbi bagett tészta alapján készült.
Hozzávalók 6 db zsemléhez:
Ez a finom zsemle a régebbi bagett tészta alapján készült.
Hozzávalók 6 db zsemléhez:
- 150 gr Farmo LP Low Protein liszt
- 100 gr Schar Mix It Universal liszt
- 13 gr friss Budafoki élesztő
- 5 gr cukor
- 5 gr só
- 20 ml (2 ek.) olaj
- 250 ml kézmeleg víz
- 10 gr utifűmaghéj
A szokásos módon az élesztőt a cukorral és a kézmeleg vízzel felfuttattam, amíg az élesztő dolgozott, addig pedig a szárazanyagot kikevertem. Beleöntöttem az élesztős vizet és robotgéppel összedolgoztattam. Hozzáadtam az olajat is, ezt is belekeverte a gép. A kész tésztát (ragacsos, de úgy jó) enyhén olajos kézzel 6 részre osztottam, majd egyenként elgombócoltam. Sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem olajjal, és 35 fokos sütőbe tettem 35 percre kelni a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.