2017. november 13., hétfő

Farmo-Schar MixIt gluténmentes zsemle

Farmo-Schar MixIt gluténmentes zsemle 

Ez a finom zsemle a régebbi bagett tészta alapján készült.



Hozzávalók 6 db zsemléhez: 
  • 150 gr Farmo LP Low Protein liszt
  • 100 gr Schar Mix It Universal liszt
  • 13 gr friss Budafoki élesztő
  • 5 gr cukor
  • 5 gr só
  • 20 ml (2 ek.) olaj
  • 250 ml kézmeleg víz 
  • 10 gr utifűmaghéj
A szokásos módon az élesztőt a cukorral és a kézmeleg vízzel felfuttattam, amíg az élesztő dolgozott, addig pedig a szárazanyagot kikevertem. Beleöntöttem az élesztős vizet és robotgéppel összedolgoztattam. Hozzáadtam az olajat is, ezt is belekeverte a gép. A kész tésztát (ragacsos, de úgy jó) enyhén olajos kézzel 6 részre osztottam, majd egyenként elgombócoltam. Sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem olajjal, és 35 fokos sütőbe tettem 35 percre kelni a tésztát. 




Mikor megkelt még egyszer átkentem olajjal és 180 fokra emeltem a hőmérsékletet és 35 perc alatt készre sütöttem. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.