2018. június 27., szerda

Cseresznyés piskóta

Cseresznyés piskóta
(gluténmentes tejmentes) 



Itt a cseresznyeszezon, és aki szereti (márpedig sokan szeretik, mi is :) ) csinálja meg ezt a végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető sütit.

Hagyományos piskótatésztát készítek, az alábbi alapanyagokból: 

  • 4 tojás sárgája
  • 4 tojásfehérje felverve habnak
  • 120 gramm Nutrifree Mix per Pane gluténmentes liszt
  • 120 gramm cukor

A cukorhoz adom a tojásfehérjét és kemény habbá verem. Egyenként hozzákeverem a tojássárgákat majd a lisztet. 

Egy 20x-30-as kistepsibe sütőpapírt simítok és beleöntöm a tésztamasszát.

Kevés Mester zsemlemorzsában megforgatom a mosott, magozott, lecsepegtetett cseresznyét és a tésztába nyomkodom. 


170 fokra előmelegített sütőbe teszem és 35 perc alatt készre sütöm, alulról a második szinten (2-es rács). Tetejére szórok porcukrot, de lehet rátenni sütés előtt aprított diót, mandulát, ki mit szeret. Elkészíthető bármely más idénygyümölcsökkel is. :) 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.