(gluténmentes tejmentes)
Itt a cseresznyeszezon, és aki szereti (márpedig sokan szeretik, mi is :) ) csinálja meg ezt a végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető sütit.
Hagyományos piskótatésztát készítek, az alábbi alapanyagokból:
- 4 tojás sárgája
- 4 tojásfehérje felverve habnak
- 120 gramm Nutrifree Mix per Pane gluténmentes liszt
- 120 gramm cukor
A cukorhoz adom a tojásfehérjét és kemény habbá verem. Egyenként hozzákeverem a tojássárgákat majd a lisztet.
Egy 20x-30-as kistepsibe sütőpapírt simítok és beleöntöm a tésztamasszát.
Kevés Mester zsemlemorzsában megforgatom a mosott, magozott, lecsepegtetett cseresznyét és a tésztába nyomkodom.
170 fokra előmelegített sütőbe teszem és 35 perc alatt készre sütöm, alulról a második szinten (2-es rács). Tetejére szórok porcukrot, de lehet rátenni sütés előtt aprított diót, mandulát, ki mit szeret. Elkészíthető bármely más idénygyümölcsökkel is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.