2013. március 22., péntek

Lencsefőzelék - gluténmentesen is!

Lencsefőzelék - gluténmentesen is

Nincs semmi apropója, imádjuk:) így aztán jöjjön a recept:)





Hozzávalók:
500 gramm lencse (3 órát áztatva, 4x vízben átmosva)
2 kis fej (vagy egy nagy) vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma reszelve
1 ek. cukor
1 ek. ecet
1 ek. mustár
2 db babérlevél
1/2 ek. só
1/2 ek. natúr ételízesítő
kis darab füstölt császárszalonna, vagy angolszalonna

+ a rántáshoz: 3 ek. liszt, (gm. verzióban rizsliszt!!! ) olaj, kis pirospaprika



A lencsét felteszem főni, megforralom, közben másik fazékban a szalonnát is felteszem, ha felforrt a lencse, leöntöm a vizet, és átteszem a "szalonnás" fazékba.:). Mellédobom az egész fej vöröshagymát, és 2 gerezd reszelt fokhagymát, sózom, beleteszem az ételízesítőt is, és a babérlevelet.
Puhulásig főzöm, akkor kiveszem belőle a hagymát és a babérlevelet. Elkészítem a rántást,amikor kész belekeverem a maradék fokhagymát és a pirospaprikát, hozzáteszek némi hideg vizet és csomómentesre keverem, aztán beleöntöm a főzelékbe. Hozzáadom az ecetet a cukrot és a mustárt, és még 10 percig főzöm, sűrű kevergetés mellett:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése