2013. március 22., péntek

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék


Főzelékes korszakunkat éljük...a kisebbik fiam kedvenc helye a hűtő...éppen ott kutakodott, amikor talált egy kis zacskó sárgaborsót...közölte hogy anya ilyet szeretnék enni ebédre. Na gondoltam akkor hajrá, úgyis napok óta motoszkált a fejemben a gondolat hogy sárgaborsót kéne főzni.
Tudom sokan nem szeretik, menzahangulat stb., de mi imádjuk és ez tényleg nagyon finom. 

Tessék a receptje:

Hozzávalók:
fél kg sárgaborsó (1 órára beáztatva, tisztára mosva)
2 gerezd zúzott fokhagyma
só ízlés szerint
pár csepp citromlé
1 db babérlevél
2 szelet füstölt-főtt tarja (de ha nincs és enélkül készül úgy is tökéletes)

+ a rántáshoz: kevés liszt, olaj és némi pirospaprika

A sárgaborsót a füstölt hússal, babérral, sóval vízben puhára főzöm, elkészítem a rántást, amibe a végén belekeverem a fokhagymát és a pirospaprikát (de már lehúzom a tűzről nehogy megégjen), a rántással besűrítem a főzeléket, kb. 15 percig főzöm még. 

A rántásról még annyit hogy nagyon kevés rántást készítek, éppencsak minimális mennyiségben kerül bele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése