Annyira szomorú esős idő van kint, hangulatjavítóként készítettem egy kis meggylevest a kisebbik fiam kérésére :)
Nagyon hamar készen van és nagyon finom :)
Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- másfél liter folyadék (meggylé és almalé vegyesen)
- 3 ek cukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1 biocitrom reszelt héja
- őrölt fahéj
- 2 dl Joya mandulás rizstej
- 1 csomag pudingpor
- Soyatoo rizstejszínhab
A meggyet a meggylével és az almalével feltettem főni, hozzáadtam a cukrot, vaníliáscukrot, citromhéjat és a fahéjat. Forrástól számítva 10 percet főztem.
A tejben elkevertem a pudingport, a lángot felvettem és beleöntöttem folytonos keverés mellett. Újraforrástól számítva még 10 percet főtt.
A tetejét Soyatoo rizshabbal díszítettem.
Jó étvágyat! :)
A gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.