(laktózmentes is)
Ennek a nem túl dekoratív, ám nagyon finom és egyszerű süteménynek itthon az eredeti neve a "kefíres" :D ahol a mérce a kefíres pohár.
Mivel kimondott laktózmentes kefírt még nem láttam, és nem szívesen kísérletezem, hogy vajon lesz -e tőle bajom vagy sem, ezért én joghurtot tettem a tésztába kefír helyett.
A jól bevált, gyerekkorom óta használatos receptet követtem, ám apróbb változtatásokkal mert sztem sok a cukor, és az olaj is, mindet kicsit csökkentettem.
Hozzávalók egy közepes tepsihez:
- 3 joghurtos pohár Nutri-free Mix Per Dolci gluténmentes lisztkeverék
- 1 sütőpor
- 1 db laktózmentes joghurt (250 grammosat használtam, ALDI-ból)
- 2 joghurtos pohár cukor (na én másfél pohárral tettem)
- 1 joghurtos pohár olaj (ebből kb. 2/3 pohárnyit tettem)
- 1 kanál kakaó és 1-2 kanál lm tej
- 3 nagy vagy 4 közepes tojás
Elkészítése:
A joghurtot egy tálba öntöm, kimérem és beleteszem az olajat is. Alaposan elkeverem. Kimérem a cukrot, azt is belekeverem. Aztán a lisztet és a sütőport egy másik tálba kimérem és összekeverem.
A tojásokat megmosom, felütöm és hozzáöntöm a joghurtos keverékhez. Egy habverővel alaposan kikeverem. Majd apránként hozzáadom a lisztet is, és jól kikeverem. A massza kétharmadát egy sütőpapíros tepsibe öntöm, majd a maradékhoz hozzáteszek egy-két kanál tejet és a kakaóport. Kikeverem és ráöntöm a másik tésztára. Egy villával széthúzkodom és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 35 percre.
Középső rácson sütöm.
Tűpróbával ellenőrzöm.
Kihűlés után szeletelem. Kevés porcukorral meghintem a tetejét.
Megjegyzés: készíthetjük meggyesen is, vagy más gyümölccsel, dióval, csokicseppekkel, ki hogyan szereti :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.