2016. február 8., hétfő

Túrógombóc gluténmentesen

Túrógombóc gluténmentesen
(Laktózmentes, tojásmentes) 




Az egyik FB csoportban találtam ezt a receptet Rozinál és már régóta ki akartam próbálni, hát ma jött el a napja :) nagyon finom, és gyorsan készen van. Nagy előnye, hogy nem tud szétesni, mert nem a hagyományos főzős gombóc. Én most fél adagot készítettem, írom miből mennyit tettem: 

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 dl szűken mért kukoricadara
  • 2 kanál cukor
  • 250 ml víz 
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só
  • 25 dkg laktózmentes túró (én Aldisat használtam, az jó krémes túró)


A forgatáshoz:
A tálaláshoz: 
  • porcukor
  • laktózmentes tejföl

Elkészítés:
A vizet a pici sóval, a cukorral, vaníliáscukorral és a citromhéjjal felforralom. Hozzáöntöm a kukoricadarát, majd közepes lángon kb. 5 percet főzöm. Addig míg jó sűrű lesz. Utána egy fedővel letakarom és úgy hagyom 2-3 percet. Utána a túrót hozzákeverem, jó alaposan összedolgozom. 
A morzsát kevés vajon vagy kókuszolajon átpirítom míg szép színt kap. Hozzákeverem a cukrot és félreteszem.
A mákot összekeverem a porcukorral és félreteszem. 
Enyhén vizes kézzel gombócokat formálok, majd beforgatom az édes morzsába vagy a porcukros mákba.
Tejföllel tálalom. :) 
Jó étvágyat! :) 













Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!





1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.