(Laktózmentes, tojásmentes)
Az egyik FB csoportban találtam ezt a receptet Rozinál és már régóta ki akartam próbálni, hát ma jött el a napja :) nagyon finom, és gyorsan készen van. Nagy előnye, hogy nem tud szétesni, mert nem a hagyományos főzős gombóc. Én most fél adagot készítettem, írom miből mennyit tettem:
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 dl szűken mért kukoricadara
- 2 kanál cukor
- 250 ml víz
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici só
- 25 dkg laktózmentes túró (én Aldisat használtam, az jó krémes túró)
A forgatáshoz:
- kevés darált mák és porcukor
- Mester zsemlemorzsa és kevés kristálycukor
A tálaláshoz:
- porcukor
- laktózmentes tejföl
Elkészítés:
A vizet a pici sóval, a cukorral, vaníliáscukorral és a citromhéjjal felforralom. Hozzáöntöm a kukoricadarát, majd közepes lángon kb. 5 percet főzöm. Addig míg jó sűrű lesz. Utána egy fedővel letakarom és úgy hagyom 2-3 percet. Utána a túrót hozzákeverem, jó alaposan összedolgozom.
A morzsát kevés vajon vagy kókuszolajon átpirítom míg szép színt kap. Hozzákeverem a cukrot és félreteszem.
A mákot összekeverem a porcukorral és félreteszem.
Enyhén vizes kézzel gombócokat formálok, majd beforgatom az édes morzsába vagy a porcukros mákba.
Tejföllel tálalom. :)
Jó étvágyat! :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!
Szerintem nagyon finom, már többször elkészítettem! :-)
VálaszTörlés