Ezt a nagyon finom bagettet itt Betti blogján találtam. Ő gyakran süt bagettet, most a leírásban szereplő első bagett receptjén annyit módosított, hogy útifűmaghéj is került bele, azt próbáltam ki én is.
Budafoki élesztőt használtam, de amúgy mindenben megegyezik a recept :)
Hozzávalók 6 db (egyenként kb. 13 cm-es bagetthez)
- 150 gr Farmo LP Low Protein liszt
- 100 gr Schar Mix It Universal liszt
- 13 gr friss Budafoki élesztő
- 5 gr cukor
- 5 gr só
- 20 ml (2 ek.) olaj
- 250 ml kézmeleg víz
- 10 gr utifűmaghéj
A szokásos módon az élesztőt a cukorral és a kézmeleg vízzel felfuttattam, amíg az élesztő dolgozott, addig pedig a szárazanyagot kikevertem. Beleöntöttem az élesztős vizet és robotgéppel összedolgoztattam. Hozzáadtam az olajat is, ezt is belekeverte a gép. A kész tésztát (ragacsos, de úgy jó) enyhén olajos kézzel 6 részre osztottam, majd egyenként kb. 13 cm-es bagettet formáztam a gombócokból. Sütőpapíros bagettrácsra tettem, lekentem olajjal, leszórtam maggal némelyiket, és 35 fokos sütőbe tettem 35 percre kelni a tésztát.
Mikor megkelt még egyszer átkentem olajjal és 180 fokra emeltem a hőmérsékletet és 35 perc alatt készre sütöttem.
Aztán csináltam belőle finom hotdogot vacsorára :)
Próbáljátok ki, nagyon finom és rugalmas pékáru készíthető ebből a tésztából :)
sajtosan:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.