Virslis papucsok gluténmentesen
(tej tojásmentes is)
Az alábbi recept ötletét Betti oldaláról vettem, innen.
A tészta a minipizzák tésztája, írom hogyan készítettem. :)
Hozzávalók 7 db-hoz:
- 225 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 35 gramm Farmo LP Low Protein liszt
- 230 ml víz
- 2 evőkanál kukoricaolaj
- 2 evőkanál burgonyapehely
- 3 gramm só
- egy csapot tk. cukor
- 12 gramm friss Budafoki élesztő
- reszelt sajt és/vagy Violife (tejmentes diétában)
- 7 db mini Dulano bécsi gm virsli (vagy más gm virsli ki mit szeret
A tésztát 7 részre osztom, és szétlapítom hosszúkás formára, sütőpapíros tepsire helyezem.
Egy nagy gáztepsibe egyszerre befér a 7 db. Duplájára kelesztem így letakarva a tésztát.
Ezután lekenem gyengén olajjal, ráteszem a virsliket (érdemes az egyik oldalát hosszanti irányban bevágni, ha bécsit használunk, mert reped sülés közben...:) ) ráreszelem a sajtot (tejmentes diétában Violife-ot) és 185 fokra előmelegített sütőben, középső rácson 25 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.