2016. január 14., csütörtök

Virslis papucsok gluténmentesen


Virslis papucsok gluténmentesen
(tej tojásmentes is)




Az alábbi recept ötletét Betti oldaláról vettem, innen.
A tészta a minipizzák tésztája, írom hogyan készítettem. :)


Hozzávalók 7 db-hoz:

  • 225 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt 
  • 35 gramm Farmo LP Low Protein liszt 
  • 230 ml víz
  • 2 evőkanál kukoricaolaj
  • 2 evőkanál burgonyapehely
  • 3 gramm só
  • egy csapot tk. cukor
  • 12 gramm friss Budafoki élesztő
  • reszelt sajt és/vagy Violife (tejmentes diétában)
  • 7 db mini Dulano bécsi gm virsli (vagy más gm virsli ki mit szeret

A  szokásos módon az élesztőt felfuttatom a kézmeleg vízben a cukorral. Míg dolgozik, addig a szárazanyagot bekeverem. Hozzáadom az élesztőt, majd robotgéppel elkezdtem dagasztatni. Hozzáadom a 2 evőkanál olajat is szép apránként. Amikor már homogén a tészta, gyengén olajos kézzel gombóccá formázom, egészen addig míg elválik az edény falától. 

A tésztát 7 részre osztom, és szétlapítom hosszúkás formára, sütőpapíros tepsire helyezem.
Egy nagy gáztepsibe egyszerre befér a 7 db. Duplájára kelesztem így letakarva a tésztát. 




Ezután lekenem  gyengén olajjal, ráteszem a virsliket (érdemes az egyik oldalát hosszanti irányban bevágni, ha bécsit használunk, mert reped sülés közben...:) ) ráreszelem a sajtot (tejmentes diétában Violife-ot) és  185 fokra előmelegített sütőben, középső rácson 25 perc alatt megsütöm. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.