Életem első piskótatekercse, amit elkészítettem tegnap és nagyon-nagyon finom lett.
Igaz, hogy nem tökéletes külsőre, de bőszen gyakorlom majd.
Vastag lett a piskóta, egy nagyobb tepsit kellett volna használnom, na de az íze az fantasztikus.
A receptet Limara oldalán találtam, itt! :) Ezúton is köszönöm :)
Hozzávalók:
- 6 tojás sárgája (én L-es tojásokat használtam)
- 6 púpos evőkanál cukor
- 6 púpos evőkanál Nutri-free rizsliszt (más rizsliszt is jó, én ezt használom)
- 6 tojás fehérje
- 1 evőkanál tápiókakeményítő
- 1 bio citrom reszelt héja
Egy gáztepsibe sütőpapírt teszek (na itt rontottam el, én nem a gáztepsibe tettem hanem eggyel kisebbet használtam, de kell a 6 tojásnak a gáztepsi) és előmelegítem a sütőt 175 fokra, alsó-felső sütésre állítva.
A tojásokat megmostam, felütöttem gondosan szétválasztva a tojás fehérjét a sárgájától.
A cukor felét felhabosítottam a tojássárgákkal, a másik felét pedig a tojásfehérjéhez adtam és robotgéppel kőkemény habot vertem belőle. Még mindig robotgéppel alacsony fokozaton a cukros tojássárgáját hozzákevertem, majd egy fakanállal a lisztet és a citromhéjat is óvatosan belekevertem.
A masszát a tepsibe öntöttem és elegyengettem, majd a sütőbe toltam és kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
Egy tiszta konyharuhára porcukrot szórtam és a megsült, forró tésztát ráborítottam lehúztam a sütőpapírt és úgy forrón feltekertem és úgy hagytam, majd kitekertem, megkentem finom házi baracklekvárral és újra felcsavartam. Kihűlés után szeleteltem.
Nagyon finom lett :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.